06 - 18 470 670 info@zorgpien.nl

Het begon als werk, maar omdat het zo dankbaar is, zie ik dat niet meer zo.
Eén keer in de twee weken ga ik twee uurtjes langs bij een meneer die in verpleeg- en verzorgingshuis De Riederborgh woont. Een heer van in de negentig zonder familie. Hoewel de verpleegsters/verzorgers superlief zijn en goed voor hun bewoners zorgen, is er niet altijd tijd voor persoonlijke activiteiten. Wanneer ik kom, maken we uitstapjes naar Ikea, Intratuin of een winkelcentrum. Ook luisteren we samen naar muziek of bekijken foto’s. Straks wanneer het weer mooier/warmer wordt, kunnen we lekker buiten wandelen of naar de kinderboerderij. Maar ook met sjoelen of kletsen verdrijven we de tijd. Alhoewel kletsen. Ik klets ? en hij luistert: het is een man van weinig woorden. Maar ik merk wel dat hij het fijn vindt dat ik langs kom. Zodra hij mij ziet, lichten zijn ogen op! En bij het afscheid zeg ik altijd tot de volgende keer. Dan pakt hij mijn hand met twee handen beet en knijpt erin en zegt dan: ja, tot de volgende keer. 
Ja, ik vind het leuk om een ZorgPien te zijn! Je bent een lichtpuntje in iemands leven. 

Marianne – ZorgPien